DefMax je napisao/la:
Pozz ekipi,
u zadnje vrime malo šaram po Velebitu a sada i polako po Lici pa mi palo na pamet jeli postoji kakva baza ili platforma sa off road tragovima u Hrvatskoj i BiH-a. Sve što se dade pronaći jesu makadamski putevi na nekim platformama za outdoor aktivnosti. Bilo bi zanimljivo znati , barem meni, jeli ima tako nešto u Hrvatskoj off road zajednici?
Evo da malo podjelim neka svoja iskustva.
U planiranju svojih putešestvija i mogućih puteva koristim kombinaciju TK-25, DOF i Google earth karata. U nekim stvarima je DOF outdate u odnosu na Google earth dok se neki off road tragovi na Google earthu poklapaju s "pješaćkim" stazama na TK-25.
Koristim Oruxmaps na 7" tabletu, i to mi se za sada pokazalo dobrim rješenjem.
Pozdrav. Također koristim Oruxmaps,ali na mobitelu koji mi samo za to služi, i uvijek je u autu i večinom snimam sve rute kojima idem. TK 25 su super karte, samo ima dijelova di ne možeš raspoznati da li je planinarska staza ili put za auto, ali nije to veliki problem. Uvijek se nađe put.
Imaš aplikaciju Wikiloc, i možeš po karti na određenom podrućju naći određene rute. Samo u filter stavi off road. Ima i opcija da se stavljaju slike. Nisam striktno pratio stavljene rute, nego mi je dosad više služilo da dobijem ideju za put.